«Құс ұясы» - фарш, қызанақ және ірімшік қосылған спагетти (тұмшапеште)
Время приготовления:
1 час
1 час
Из расчета на:
2-3 порции
2-3 порции
Ингредиенты:
- Спагетти400 гр.
- Фарш куриный250 гр.
- Помидоры100 гр.
- Cыр50 гр.
- Лук репчатый50 гр.
- Масло растительное1 ст.ложка
- Кетчуп2 ст.ложки
- Майонез2 ст.ложки
- Петрушкапо вкусу
- Вода50-70 гр.
- Сольпо вкусу
- Черный перецпо вкусу
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность276
- Белки10
- Жиры14
- Углеводы27
Способ приготовления:
1
Азық-түлікті дайындау керек. Тауық етін тартып, тұздыққа кетчуп пен майонезді араластыру керек.
2
Бас пиязды аршып, турап, етке қосу керек. Тұз, бұрыш сеуіп, араластыру керек.
3
Кәстрөлге 2 л суды қайнатып, 4 шай қасық тұз (дәміне қарай) қосу керек. Кәстрөлге спагеттиді тігінен салып, 20 секундтан соң тұтастай батыру керек. 5-6 минут орташа отта шала дайындалғанға дейін қайнату керек. Тұмшапеште толықтай піседі.
4
Спагеттидің суын төгіп, түбіне 50-70 мл су қалдыру керек. Қалыпты майлап, спагеттидің құстық ұясындай етіп салу керек.
5
Ортасын ұңғып, майонез бен кетчуп тұздығын жағу керек.
6
Әр ұяға фаршты салып, домалақтап туралған қызанақты қойып, үстіне үккіштен өткен ірімшікті салу керек.
7
Қалыпқа кәстрөлдегі қалған суды құю керек. Бұл сулы болып пісу үшін керек. Егер қалып шыныдан жасалған тұмшапешті қыздырмай салу керек. «Құс ұясы» 180 гградуста 20-25 минут піседі. Егер шошқа еті болса, пісу уақытын 35 минутқа дейін ұсарту керек.
8
Піскен соң ұсақтап туралған ақжелкенмен ұсынуға болады.
Приятного вам аппетита!