Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Лобио

slider
slider
Время приготовления:
45 минут
Из расчета на:
2-3 порции

Ингредиенты:

  • Замороженная фасоль300 гр.
  • Лук репчатый1 шт.
  • Морковь1 шт.
  • Томатная паста2 ст.ложки
  • Мукапшеничная 1 ст.ложка
  • Масло растительноепо вкусу
  • Специипо вкусу
  • Сахар1-2 щеп.
  • Чеснок2 зуб.

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность170
  • Белки6
  • Жиры5
  • Углеводы20

Способ приготовления:

1
Бұршақтарды жұмсақ болғанға дейін тұзсыз суда пісіріңіз. Тез пісу үшін суық су құйып отыру керек. 30-60 минуттай қайнату керек. Піскен соң суын сүзіп, суыту керек.
2
Пияз бен сәбізді тазалап, жуып, текшелеп турап, сәбізді үккіштен өткізу керек.
3
Табаны қыздырып, май құйып, орташа отта көкөністерді 3-4 минут араластырып қуыру керек.
4
Одан соң ұн қосып, қызанақ пастасын салып, араластырып 1 минуттай қуыру керек.
5
Үрмебұршақ қайнатқан суды құйып керек, сұйық қаймақ тәрізді болу керек. Оның үстіне үрмебұршақты салып, араластырып, жай отта 10-15 минут бұқтыру керек. Лобионы оттан алып қою керек.
6
Ас шөптерін ұсақтап турап, сарымсақты да пышақпен үгіту керек. Үрмебұршақ бөлме температурасындай жылылықта суығанда ас шөптері мен сарымсақты салып ұсыну керек.
Приятного вам аппетита!