Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Қызанақ тұздығы, бешамель және пармезан қосып пісірілген тұшпара

slider
slider
Время приготовления:
40 минут
Из расчета на:
3-4 порции

Ингредиенты:

  • Помидоры3 шт
  • Чеснок1 зубчик
  • Твердый сыр100 г
  • Сольпо вкусу
  • Пельмени1 пачка

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность452
  • Белки30
  • Жиры27
  • Углеводы90

Способ приготовления:

1
Мұздатылған тұшпараны жабысып қалмас үшін араластыра отырып 15 минут қайнатамыз
2
Тұшпара дайын болғанша тұздық әзірлейміз. Бешамель: Сарымайды шөміште ерітіп, тұз, сарымсақ қосамыз. Орташа отта араластыра отырып 8-10 минут қайнатамыз. Егер тұздық қою болғанын қаламасаңыз, сүт қосуға болады. Егер қою болын десеңіз – қажетті деңгейге жеткенше қайнатыңыз
3
Қызанақ тұздығы: қызанақтың сыртын аздап кесіп, үстіне қайнаған су құйыңыз, одан соң қабығын аршып, дәмдеуіштер сеуіп, езу керек. Не болмаса дайын тұздықты алыңыз
4
Тұшпара дайын болған соң сорпасынан сүзіп алып, қалыпқа саламыз. Үстіне алдымен бешамель тұздығын құйып, одан соң тұшпараны салып, осылайша қалып толғанға дейін кезектестіріп сала береміз. Ең жоғары қабатқа ірімшікті сеуіп, 220 градуста қызған тұмшапешке 15-20 минутқа саламыз.
Приятного вам аппетита!