Лобио
Время приготовления:
45 минут
45 минут
Из расчета на:
2-3 порции
2-3 порции
Ингредиенты:
- Замороженная фасоль300 гр.
- Лук репчатый1 шт.
- Морковь1 шт.
- Томатная паста2 ст.ложки
- Мукапшеничная 1 ст.ложка
- Масло растительноепо вкусу
- Специипо вкусу
- Сахар1-2 щеп.
- Чеснок2 зуб.
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность170
- Белки6
- Жиры5
- Углеводы20
Способ приготовления:
1
Бұршақтарды жұмсақ болғанға дейін тұзсыз суда пісіріңіз. Тез пісу үшін суық су құйып отыру керек. 30-60 минуттай қайнату керек. Піскен соң суын сүзіп, суыту керек.
2
Пияз бен сәбізді тазалап, жуып, текшелеп турап, сәбізді үккіштен өткізу керек.
3
Табаны қыздырып, май құйып, орташа отта көкөністерді 3-4 минут араластырып қуыру керек.
4
Одан соң ұн қосып, қызанақ пастасын салып, араластырып 1 минуттай қуыру керек.
5
Үрмебұршақ қайнатқан суды құйып керек, сұйық қаймақ тәрізді болу керек. Оның үстіне үрмебұршақты салып, араластырып, жай отта 10-15 минут бұқтыру керек. Лобионы оттан алып қою керек.
6
Ас шөптерін ұсақтап турап, сарымсақты да пышақпен үгіту керек. Үрмебұршақ бөлме температурасындай жылылықта суығанда ас шөптері мен сарымсақты салып ұсыну керек.
Приятного вам аппетита!