Саңырауқұлақ қосылған бәліш
Время приготовления:
2 часа
2 часа
Из расчета на:
3-4 порции
3-4 порции
Ингредиенты:
- Картофель150 гр
- Твердый сыр100 гр
- Шампиньоны150 гр
- Лук репчатый70 гр
- Масло растительное50 мл
- Соль1 ч.л
- Черный перец0,5 ч.л
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность437
- Белки13.8
- Жиры6.5
- Углеводы83.4
Способ приготовления:
1
Салқын сары майды еленге ұнға салып, ұсақтаймыз. Қаймақ, жұмыртқа, тұз қосып араластырамыз, бірақ илемейміз. Қамырды пакетке немесе үлдірге орап, 1 сағат тоңазытқышқа қоямыз.
2
Салманы дайындау: Пиязды текшелеп турап, өсімдік майына қызарғанша қуырамыз. Жібітілген саңырауқұлақ, тұз, бұрыш қосып, 5-10 минут дайын болғанша қуырамыз. Отты сөндіріп, плитадан аламыз.
3
Қалыпқа пергамент төсеп, тоңазытқыштан қамырды шығарамыз. 2 бөлікке бөліп, 1 бөлігін жайып, қалыпқа саламыз, шеттерін көтерміз. Оның үстіне дайын салманы саламыз.
4
Қамырдың екінші бөлігін жайып, үстіне жабамыз. Шеттерін жапсырып, бетіне бірнеше саңылау жасаймыз. Бұл піскен кезде бу шығу үшін керек.
5
Бәліштің бетіне жұмыртқа жағып, 220 градус қызған тұмшапешке 40 минутқа саламыз.
Приятного вам аппетита!