Қызанақ-сарымсақ тұздығындағы фрикаделька
Время приготовления:
1,5 сағат
1,5 сағат
Из расчета на:
2-3 порции
2-3 порции
Ингредиенты:
- Фарш говядина500 гр.
- Cыр100 гр.
- Яйца2-3 шт.
- Молоко100 мл.
- Петрушкапо вкусу
- Сольпо вкусу
- Черный перецпо вкусу
- Томатная паста150 гр.
- Лук репчатый2 шт.
- Чеснок2 шт.
- Масло растительное3 ст.ложки
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность185
- Белки10
- Жиры11
- Углеводы18
Способ приготовления:
1
Ірімшікті ірі үккіштен өткізіп, ақжелкенді ұсақтап турау керек. Тостағанға тартылған ет, жұмыртқа, бөктірілген нан, ірімшік, ақжелкен, тұз бен бұрышты салу керек.
2
Жақсылап араластырып, сулы қолмен грек жаңғағының көлеміндей етіп шағын фрикаделькалар жасау керек.
3
Пияз бен сарымсақты ұсақтап турап, қызған табаға өсімдік майын құйып, пияз бен сарымсақты салып, 5 минуттай араластырып қуырып алуы керек.
4
Кәстрөлге су қайнатыағ қызанақ пастасы мен тұз салып, араластыру керек (дайын шырынды да қолдануға болады).
5
Қуырылған пияз бен сарымсаққа қызанақ шырынын құйып, қайнату керек. Қайнап бастаған кезде оған фрикаделькаларды салу керек. Қақпағын жауып, жай отта 40-45 минут бұқтыру керек.
Приятного вам аппетита!