Шие қатығы қосылған тәтті-тұзды чизкейк
Время приготовления:
1 час
1 час
Из расчета на:
4-6 порций
4-6 порций
Ингредиенты:
- Фетакса100 гр
- Сливочный сыр (крем-чиз)300 гр
- Сахарная пудра40 гр
- Цедра лимона1 ч.л
- Сливки130 мл (33%)
- Фундук100 гр нарубить
- Миндаль100 гр (нарубить)
- Кунжут1 ст.л
- Сливочное масло30 гр
- Соль1 ч.л
- Вишня600 гр
- Цедра апельсина2 ч.л
- Сахарная пудра100 гр
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность318.8
- Белки4.3
- Жиры17.5
- Углеводы35.4
Способ приготовления:
1
Фетакса, крем-чиз, қант ұнтағы мен лимон қабығын үсті-үстіне салып, 10-15 минут жақсылап шайқаймыз, араластыра отырып кілегей қосу керек. Кремнің бетін үлдірмен жауып, тоңазытқышқа саламыз.
2
Орман жаңғағы, бадам мен күнжітті үгітіп, оның үстіне май, қант ұнтағы мен тұз салып, жақсылап араластырамыз, одан соң 160 градусқа қызған пешке 6 минутқоямыз
3
Ерңтңлген дәнексіз шие ні қант, апельсин қабығымен араластырамыз. Қоспаны отқа қойып, қайнағанға дейін қыздыру керек. Қатық дайын.
4
Тәрелкеге салқындатқан кремді салып, қалыпқа келтіріп, үстінен ойық жасаймыз. Үстіне үгітілген жаңғақты салып, шие қатығын құямыз. Бір-екі тамшы зәйтүн майын себезгілеп, тағы да жаңғақ үгітіндісін саламыз.
Приятного вам аппетита!