Картоп пен тартылған еттен пісірме
Время приготовления:
1 сағат
1 сағат
Из расчета на:
2-3 порции
2-3 порции
Ингредиенты:
- Картофель700 гр.
- Фарш говядина400 гр.
- Cыр80 гр.
- Лук зеленый3 шт.
- Яйца2 шт.
- Cметана2 ст.ложки
- Сольпо вкусу
- Черный перецпо вкусу
- Масло растительноедля смазки формы
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность139
- Белки6.89
- Жиры10.22
- Углеводы8.89
Способ приготовления:
1
Картоп пен тартылған еттен пісірме дайындау үшін тізімдегі азық-түлікті дайындау керек.
2
Картопты тазалап, пияз екеуін жуып, кептіріңіз.
3
Картопты үлкен үккіштен өткізіп, сөлін ағызып тастау керек.
4
Картоптың жартысын май жағылған қалыпқа салып, оның үстіне тартылған етті салып, тұз, бұрыш себу керек.
5
Көк пиязды турап, еттің үстінен себу керек.
6
Ірімшікті ірі үккіштен өткізіп, картоптың жартысымен араластырып, жұмыртқа қосыңыз, тұзғ бұрыш қосып араластыру керек.
7
Қалауыңызға қарай қаймақ та қосуға болады, бұл тағамның дәмін кіргізе түседі.
8
Осы қоспаны ерттің үстіне салып, тегістеу керек. 180 градусқа дейін қызған тұмшапешке салып, 1 сағаттай пісіру керек.
9
Піскен соң бірден дастарханға ұсыныңыз. Ащы ету үшін қышамен беруге болады.
Приятного вам аппетита!