Гүлді орамжапырақ кремі, қытырлаған саңырауқұлақ және дәнді қыша қосқан умами қатығымен ұсынылған стейк
Время приготовления:
1 час
1 час
Из расчета на:
2-3 порции
2-3 порции
Ингредиенты:
- СтейкСтриплойн 1 шт.
- Розмарин1 шт.
- Сольпо вкусу
- Черный перецпо вкусу
- Сливочное масло70 гр.
- Цветная капуста200 гр.
- Сливки33% 200гр.
- Уксус яблочный1 ч.ложка
- Вешанки300 гр.
- Чеснок2 зуб.
- Соевый соус100 гр.
- Оливковое масло1 ст.ложка
- Ножки от грибов (вешанки)300 гр.
- Вода200 гр.
- Зернистая горчица2 ст.ложки
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность202.5
- Белки90.1
- Жиры45.2
- Углеводы67.2
Способ приготовления:
1
Стейкті тұздап, екі жағын майлап, қыздырылған табаға салып 4 минуттан екі жағын қуырып алу керек, соңында сары май мен дәмдеуіш шөптер қосып, 5 - 7 тындырып, кесіп, ұсыну керек
2
Гүлді орамжапырақтың гүлін ажыратып, зәйтүн майына қызарғанша қуыру керек, одан соң аздап су құйып, 3 - 5 минут бұқтырып, 200 грамдай кілегей құйып, бұқтырып, блендермен езіп, тұз, бұрыш қосу керек.
3
Саңырауқұлақты тілімдеп бөліп, сабағын үзіп алу керек. Зәйтүн майын, сарымсақ қосып, 20 минут 200°С градуста қызған тұмшапешке салу керек.
4
Ал сабақтарын ыдысқа салып, 2 стақан су, ½ стақан соя тұздығын құйып қайнату керек. Екі рет сүзгіден өткізіп, сорпасын ыдысқа қайта құйып, дәнді қыша қосып, араластыру керек.
5
Тәрелкеге орамжапырақ кремін құйып, умами тұздығын аздап құйып, жанына саңырауқұлақ салып, стейкті қою керек, аздап тұздық себезгілеу керек.
Приятного вам аппетита!