Баялды мен қызанақ қосып пісірілген кюфта
Время приготовления:
1 час
1 час
Из расчета на:
2-3 порции
2-3 порции
Ингредиенты:
- Баклажан3 шт.
- Оливковое масло150 мл.
- Лук репчатый2 шт.
- Чеснок10 зуб.
- Томатная паста3 шт.
- Пелати помидоры400 гр.
- Сухая мята1 ч. ложка
- Фарш говядина350 гр.
- Петрушка1 пуч.
- Помидоры4 шт.
- Кориандр1 ч.ложка
- Кумин1 ч.ложка
- Чили хлопья1 ч.ложка
- Сольпо вкусу
- Чили зеленый1 шт.
- Уксус яблочный1 ст.ложка
- Лимон1 шт.
- Фасоль стручковая400 г (итальянская смесь)
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность210
- Белки4
- Жиры7
- Углеводы34
Способ приготовления:
1
Баялдыны жолақтап аршып, орташа қалыңдықта домалақтап турап, жайпақ табаға салып, 220°С қызған тұмшапешке 20-25 минутқа қоямыз.
2
Қызанақ пастасы үшін ыдысқа зәйтүн майын құйып, қыздырып, текшелеп туралған пияз салып, 6 -7 минут қуырамыз. Одан соң тазартылған қызанақ, ұсақталған чили қосып қуырамыз.
3
Ақжелкен жапырағын ғана турап, еріген фаршқа қосып, үстіне райхан жапырағы, кориандр, қызанақ пастасы, ұсақталған черри салып, араластырып, домалақтаймыз.
4
Пісірімге арналған қалыпқа баялдыны салып, үстіне домалақталған фаршты қоямыз.
5
Әр домалақтың үстіне туралған қызанақ салып, тұздық құямыз. Көк чили қосып, фольгамен жауып (фольганың жылтыр жағын төмен қаратамыз), 240°С қызған тұмшапешке 20 минут пісіреміз.
6
Одан соң фольганы алып, 18 - 20 минут қызарғанша пісіреміз.
7
Гарнирге - мұздатылған үрмебұршақты зәйтүн майына 2-3 минут қызарта қуырып аламыз. Аздап су құйып қақпағын жауып, 2 - 3 минут бұқтырамыз.
8
Зәйтүн майы мен лимон шырынын 1:1 көлемде араластырып, 1 шай қасық алма сіркесуын қосамыз.
9
Басқа бір тостағанға асшөп салып, черри қызанағы, 4-ке бөлінген сарымсақ қосамыз. Араластырып, қуырылған үрмебұршақ, тұз, бұрыш қосып, лимон мен май қоспасын қатамыз.
Приятного вам аппетита!