Құлпынай джемі
Время приготовления:
25 минут
25 минут
Из расчета на:
4-5 порций
4-5 порций
Ингредиенты:
- Сахар1/2 кг
- Клубника1 кг
- Желирующая смесь (2:1)1 пачка
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность214.3
- Белки1.3
- Жиры0.5
- Углеводы52
Способ приготовления:
1
Жібіген құлпынайды көлеміне қарай кәстрөлге немесе тостағанға салып салып, батырылатын блендермен ұсақтау керек.
2
Көбік көп шығатындықтан қайнататын ыдыс барынша шұңғыл болғаны абзал.
3
Алдымен желе қоспасы қалтадағы 2-3 ас қасық қантпен аараластырып алып, одан кейін құлпынай езілген ыдысқа салып, жақсылап араластыру керек.
4
Отқа қойып, әрдайым араластырып, қайнағанға дейін жеткізу керек.
5
Қалған қантты салып, үнемі араластыра отырып, қайнағанға дейн қою одан соң 3 минут қайнатып, оттан алу керек.
6
Көбігін алып тастау керек. Джемді зарарсыздандырылған құтыларға құйып, қақпағын жауып, суыту керек.
Приятного вам аппетита!