"Су-вид" технологиясымен піскен сиыр етінен стейк
Время приготовления:
1 сағат
1 сағат
Из расчета на:
2-3 порции
2-3 порции
Ингредиенты:
- Сольпо вкусу
- Специипо вкусу
- Говядина700 гр.
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность187
- Белки18.9
- Жиры12.4
- Углеводы0
Способ приготовления:
1
Суытылған (тоңазытқышта кемінде 2 сағат тұрған) жұмсақ еттің шандырын алып, тұз, бұрыш себу керек.
2
Ет бөлігінің қалыңдығын өлшеу керек – мендегі еттің қалың тұсы 4 см.
3
Етті вакууматор қалтасына немесе зип-жапқышы бар қалтаға салу керек. Ауасын толық шығарып, еттің деңгейінен асатын суық суға салу керек. Су ауаны сығымдағанда, қолмен қысып шығарып, қалтаны толық жабу керек.
4
Су-вид кестесін қолдана отырып, «медиум» қуыру үшін температура 60 градус болу керек.
5
Пісіру уақыты еттің қалыңдығына байланысты, 4 см қалыңдықтағы етке 3 сағаттан артық уақыт керек.
6
Мультипісіргіште мультиаспасз режимін таңдаймын. Қалаға салынған етті ыстық суға салып, оны 3 сағатқа қалдырамын. Үш сағат он минут өткен соң етті алып, суық судың астына қою керек немесе пакеттің аузын ашу керек.
7
Етті алып, сөлін құрғату керек. Гриль-табаны қыздырып, еттің екі жағын 15 секундтан, қалақшамен басып, тез-тез қуырып алу керек.
8
Сырты аздап қызарса, қуырылған хош иіс аңқыса жеткілікті, етті мұлдем тұтас қуырып алудың қажеті жоқ. Стейкті бірден дайын болғанда ұсыну керек.
9
Гарнирге картоптан чипстер, пияз, қызанақты грильде ет дайын болған уақытқа тұспалдап пісіріп алу керек.
Приятного вам аппетита!