Жұмыртқа мен көк пияз қосылған зразы
Время приготовления:
1 час
1 час
Из расчета на:
3-4 порции
3-4 порции
Ингредиенты:
- Куриное филе500 гр.
- Лук репчатый1 шт.
- Хлеб белый2-3
- Сливки100 мл.
- Яйца2 шт.
- Лук зеленый2 шт.
- Сухари панировочные4 ст.ложки
- Сольпо вкусу
- Черный перецпо вкусу
- Масло растительноедля обжаривания
Пищевая ценность (на 100г):
- Калорийность234.8
- Белки10.4
- Жиры20.3
- Углеводы3.8
Способ приготовления:
1
Кілегейді қыздырып, ақ нанды бөктіру керек.
2
Бас пиязды тазалап, төртке бөлу керек.
3
Ет тартқыштан өткізіп, нан мен фаршқа салып, тұз, бұрыш қосып, араластыру керек.
4
Тостағанға салып, қақпағын жауып, тоңазытқышқа 20 минут салу керек.
5
Көк пиязды ұсақтап турап, майға қуырып алу керек. Хош иісі шығып, жұмсарады. Жұмыртқаны қайнатып пісіріп, текшелеп турау керек. Көк пияз бен жұмыртқаны араластыру керек.
6
Зразы жасау үшін үлдірді жайып қойыңыз. Ас қосықпен фаршты мөлшерлеп алып, ортасына салма салып, бәліш секілді бекіту керек. Нан ұнтағына аунатып, қызған майға салып, орташа отта 15-20 минут екі жағынан қуыру керек.
Приятного вам аппетита!