Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Шиеден штрудель

slider
slider
Время приготовления:
2 часа
Из расчета на:
8-10 порций

Ингредиенты:

  • Мука160 гр
  • Вишня400 гр
  • Вода120 мл
  • Масло растительное20 гр
  • Соль1 щепотка
  • Уксус яблочный1/3 ч.л
  • Сахар50 гр
  • Сахар ванильный1 ч.л
  • Кукурузный крахмал20 гр
  • Сухари панировочные40 гр
  • Сливочное масло50 гр
  • Сахарная пудрапо вкусу

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность176.5
  • Белки2.5
  • Жиры6
  • Углеводы28.3

Способ приготовления:

1
Крахмал, қант пен ванильді қантты араластыру керек. Оған шие қосып, аздап қыздырып алу керек. Қайнағанға дейін жеткізіп, 1-2 минут крахмал қоюланғанша отта ұстату керек. Суытып, су мен лимон шырынын (немесе сіркесу) қосу керек. Ұнға су мен өсімдік майын құйып, қамыр илеу керек. Жылы жерге 1 сағат қа қою керек. Сары майды ерітіп алу керек. Мақта-маталы сүлгіні немесе дастарханды жайып, ұн себеу керек. Қамырды үстел үстіне бірнеше рет лақтырып, одан кейін қолменсозып, тік төрт бұрышты етіп жаю керек.
2
Қамырдың жұқалығынан сүлгінің суреті көрінуі тиіс. Қалың шетін (ол қайырылып бетін жабады) пиццаға арналған пышақпен кесу керек. Үстінгі жақ шетін кеспей тұрыңыз. Қамырға ерітілген сары майды жағып, нан ұнтағы немесе жаңғақ себу керек. Бір шетіне салма салып, сүлгінің көмегімен орау керек. Қамырдың қалың шетін алып тастап, бекіту керек. Бетіне қалған сары майды жағу керек.
3
Шие штруделін 180 С дейін қызған пешке салып жарты сағат қызарғанша пісіру керек. Піскен соң үстіне қант ұнтағын сеуіп, суыту керек. Асыңыз дәмді болсын!
Приятного вам аппетита!