Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Тартылған ет пен үрмебұршаққ қосылған көкөністен рагу (тұмшапеште)

slider
slider
Время приготовления:
1 час
Из расчета на:
2-3 порции

Ингредиенты:

  • Фарш говядина400 гр.
  • Фасоль консервированная300 гр.
  • Cыр100 гр.
  • Лук репчатый1 шт.
  • Перец болгарский1 шт.
  • Помидоры2 шт.
  • Масло растительное3 ст.ложки
  • Соль1/2 ч.ложки
  • Специипо вкусу
  • Петрушкапо вкусу

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность180
  • Белки9
  • Жиры5
  • Углеводы20

Способ приготовления:

1
Консервіленген үрмебұршақтың ақ немесе қызыл болуы қалауыңызға қарай, ақ немесе қызанақ тұздығындағыны да пайдалана аласыз. Сүзгіштен өткізіп, суын төгу керек.
2
Пиязды текшлеп турап, майға қуырып, оның үстіне фаршты салып, суалғанша 10-12 минуттай қуыру керек.
3
Қыурған кезде фарш түйдектелмес үшін бөліп, араластыру керек.
4
Қуырып болған кезде тұз бен дәмдеуіштер қосу керек.
5
Табаны плитадан алып қойыңыз. Пісірім қалыбына қуырылған фаршты салыңыз. Қызанақ пен тазартылған бұрышты орташа көлемде турап, фарштың үстіне салыңыз. Аздап тұз сеуіп, үстіне үрмебұршақ салыңыз. Қызанақ тұздығындағы үрмебұршақты сүзбей қосыңыз. Қалыпты тұмшапешке 35-40 минут салу керек.
6
Одан соң бетіне ірімшікті үгіп салып, тағы 5 минут пісіріңіз. Егер пеште «гриль» деген режим болса, соған салуға болады. дастарханға ұсынар кезде аздап суытыңыз. Тәрелкеге үлестеп салып, ақжелкен, тимьянмен әрлеуге болады. Тимьян сиыр етімен үйлессе, ақжелкен көкөністің дәмін аша түседі.
Приятного вам аппетита!