Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Қызанақ-сарымсақ тұздығындағы фрикаделька

slider
slider
Время приготовления:
1,5 сағат
Из расчета на:
2-3 порции

Ингредиенты:

  • Фарш говядина500 гр.
  • Cыр100 гр.
  • Яйца2-3 шт.
  • Молоко100 мл.
  • Петрушкапо вкусу
  • Сольпо вкусу
  • Черный перецпо вкусу
  • Томатная паста150 гр.
  • Лук репчатый2 шт.
  • Чеснок2 шт.
  • Масло растительное3 ст.ложки

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность185
  • Белки10
  • Жиры11
  • Углеводы18

Способ приготовления:

1
Ірімшікті ірі үккіштен өткізіп, ақжелкенді ұсақтап турау керек. Тостағанға тартылған ет, жұмыртқа, бөктірілген нан, ірімшік, ақжелкен, тұз бен бұрышты салу керек.
2
Жақсылап араластырып, сулы қолмен грек жаңғағының көлеміндей етіп шағын фрикаделькалар жасау керек.
3
Пияз бен сарымсақты ұсақтап турап, қызған табаға өсімдік майын құйып, пияз бен сарымсақты салып, 5 минуттай араластырып қуырып алуы керек.
4
Кәстрөлге су қайнатыағ қызанақ пастасы мен тұз салып, араластыру керек (дайын шырынды да қолдануға болады).
5
Қуырылған пияз бен сарымсаққа қызанақ шырынын құйып, қайнату керек. Қайнап бастаған кезде оған фрикаделькаларды салу керек. Қақпағын жауып, жай отта 40-45 минут бұқтыру керек.
Приятного вам аппетита!