Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Алхоры-жанжәбіл тұздығы қосылған нәрлі стейк

slider
slider
Время приготовления:
1 сағат
Из расчета на:
2-3 порции

Ингредиенты:

  • Соевый соус3 ст.ложки
  • Специи1 ч.ложка
  • Барбарис (сушеный)1 ч.ложка
  • Мед3 ст.ложки
  • Горчица1 ст.ложка
  • Свинина (стейк из кости)650 гр.
  • Слива300 гр.
  • Сахар200 гр.
  • Имбирь1 ч.ложка
  • Чеснок1 зуб.
  • Корица1 шт.
  • Лимонсок 1.5 ст.ложки
  • Сольпо вкусу

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность216.1
  • Белки7.9
  • Жиры10.1
  • Углеводы23.8

Способ приготовления:

1
Етті жуып, қағаз сүлгімен құрғату керек. Маринад дайындаймыз. Тостағанға соя тұздығы, бал, қыша, кепкен бөріқарақат, лимон шырыны мен провандық шөптерді араластыру керек.
2
Стейкке тұтас маринад жағу керек. Оны полиэтилен қалтаға орап, түні бойы қою керек. Тұздық дайындау үшін алхорыны блендермен езіп алу керек. Шөмішке алхоры езбесін, жанжабәлді үккіштен өткізіп, даршын, лимон шыры мен тұз салып, отқа қою керек. Оның үстіне қоңыр қант қосу керек. Орташа отта үнемі араластыра отырып, қоюланғанша 10 минут қайнатамыз.
3
Аяқталған соң сарымсақты үгіп немесе ұсақтап турап қосу керек. Тағы да 1-2 минут қайнатып, оттан алу керек.
4
Тұздықты суытып, сүзгіштен өткізу керек. Одан соң тұмшапешті 180 градусқа дейін қыздырып қою керек. Стейкті табада екі жағынан қызартып қуырып алу керек. Жайпақ табаға пергамент төсеп, стейкті салып, тұмшапеште 15-20минут пісіру керек.
5
Тұмшапешті сөндіріп, стейкті 5 минут қалдыру керек. Стейкті шығарып, үстіне тұздық құйып, бірден ұсыну керек.
Приятного вам аппетита!