Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Сиыр етінен стейк

slider
slider
Время приготовления:
30-40 минут
Из расчета на:
2 порции

Ингредиенты:

  • Стейк300 гр
  • Соевый соус4 ст.л
  • Масло кунжутное1 ст.л
  • Сахар1 ч.л
  • Имбирь1 ч.л
  • Чеснок3 зубчика
  • Перец чили1/2 шт
  • Сольпо вкусу
  • Розмарин1 шт

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность184.8
  • Белки12.6
  • Жиры11.4
  • Углеводы8.4

Способ приготовления:

1
Етті жуып, құрғатыңыз. Жанжәбіл мен сарымсақты тазартып, үккіштен өткізіңіз. Чили бұрышын шеңберлеп тураңыз. Соя тұздығы, күнжіт майы, жанжабіл, сарымсақ, чилиді араластырыңыз. Оған қант қосып, тағы да араластырыңыз. Дайындар алдында етті жарты сағаттай бөлме температурасына қойыңыз. Бұл еттің ішкі температурасы біркелкі болу үшін қажет. Етті қағаз майлықпен құрғатыңыз.
2
Түбі қалың табаны немесе гриль табаны аздап түтіндегенге дейін (270-300 градус) қыздырыңыз. Май құюдың қажеті жоқ. Негізгі міндет – стейктің ішкі сөлі шықпайтындай етіп сыртын қызарта қуыру. Ол үшін стейктің әрбір дағын 90-12 секундат қуырыңыз. Стейкті жанжуға мүлдем болмайды, себебі ішіндегі бар сөлі шығып кетеді, сондықтан аспаздық арнайы қысқышты қолдану керек. Стейктің екі жағы да қуырылған соң, оны жайпақ табаға салып, фольгамен жауып, 190 градусқа дейін қызған тұмшапешке салыңыз.
3
Егер стейктің іші шала піскенін, яғни қаны шығып тұрғанын қаласаңыз 10-12 минут қойыңыз, ал толық қуыру үшін 15-17 минут керек. Стейкті тұмшапештен шығарыңыз, фольганы алмастан 5 минуттай қойып қойыңыз. Одан соң үстіне гүлшетеннің бір сабағын салып, тұ бен бұрыш себіңіз. Ас болсын!
Приятного вам аппетита!