Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Баялды мен қызанақ қосып пісірілген кюфта

slider
slider
Время приготовления:
1 час
Из расчета на:
2-3 порции

Ингредиенты:

  • Баклажан3 шт.
  • Оливковое масло150 мл.
  • Лук репчатый2 шт.
  • Чеснок10 зуб.
  • Томатная паста3 шт.
  • Пелати помидоры400 гр.
  • Сухая мята1 ч. ложка
  • Фарш говядина350 гр.
  • Петрушка1 пуч.
  • Помидоры4 шт.
  • Кориандр1 ч.ложка
  • Кумин1 ч.ложка
  • Чили хлопья1 ч.ложка
  • Сольпо вкусу
  • Чили зеленый1 шт.
  • Уксус яблочный1 ст.ложка
  • Лимон1 шт.
  • Фасоль стручковая400 г (итальянская смесь)

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность210
  • Белки4
  • Жиры7
  • Углеводы34

Способ приготовления:

1
Баялдыны жолақтап аршып, орташа қалыңдықта домалақтап турап, жайпақ табаға салып, 220°С қызған тұмшапешке 20-25 минутқа қоямыз.
2
Қызанақ пастасы үшін ыдысқа зәйтүн майын құйып, қыздырып, текшелеп туралған пияз салып, 6 -7 минут қуырамыз. Одан соң тазартылған қызанақ, ұсақталған чили қосып қуырамыз.
3
Ақжелкен жапырағын ғана турап, еріген фаршқа қосып, үстіне райхан жапырағы, кориандр, қызанақ пастасы, ұсақталған черри салып, араластырып, домалақтаймыз.
4
Пісірімге арналған қалыпқа баялдыны салып, үстіне домалақталған фаршты қоямыз.
5
Әр домалақтың үстіне туралған қызанақ салып, тұздық құямыз. Көк чили қосып, фольгамен жауып (фольганың жылтыр жағын төмен қаратамыз), 240°С қызған тұмшапешке 20 минут пісіреміз.
6
Одан соң фольганы алып, 18 - 20 минут қызарғанша пісіреміз.
7
Гарнирге - мұздатылған үрмебұршақты зәйтүн майына 2-3 минут қызарта қуырып аламыз. Аздап су құйып қақпағын жауып, 2 - 3 минут бұқтырамыз.
8
Зәйтүн майы мен лимон шырынын 1:1 көлемде араластырып, 1 шай қасық алма сіркесуын қосамыз.
9
Басқа бір тостағанға асшөп салып, черри қызанағы, 4-ке бөлінген сарымсақ қосамыз. Араластырып, қуырылған үрмебұршақ, тұз, бұрыш қосып, лимон мен май қоспасын қатамыз.
Приятного вам аппетита!