Тіркелу

Құпия сөзді жаңарту

Сайтқа кіру

Тіркелу

Шие қосылған тарт

slider
slider
Время приготовления:
2 часа
Из расчета на:
8-10 порций

Ингредиенты:

  • Мука2,5 стакана
  • Сливочное масло150 гр
  • Вишня500 гр
  • Вода200 мл
  • Соль0,5 ч.л
  • Сахар100 гр
  • Кукурузный крахмал2 ст.л.

Пищевая ценность (на 100г):

  • Калорийность238.2
  • Белки3
  • Жиры9.1
  • Углеводы36.5

Способ приготовления:

1
Асүй комбайнында ұн, тұз, сары майды араластырып, мұздай суды құйыңыз. Қамырды домалартап илеп, 30 минут тоңазытқышқа қойыңыз. Қамырдың жартысын пергамент арасына салып, қажетті көлемге дейін жайыңыз. Қалыпты майлап қамырды салып, тоңазытқышқа салыңыз. Қамырдың екінші бөлігін жайып, жалпақтығы 1 см, ұзындығы 25 см болатындай етіп кесіңіз. Пергаментке жайып, тоңазытқышқа қойыңыз. Кейінірек суық қамырды шиыршықтаймыз.
2
Салма дайындаймыз. Шиені жуып, дәнегін алып тастау керек. Кәстрөлге шиені салып, үстіне 190 мл су құйып, орташа отта 10 минут қайнату керек. Басқа бір тостағанға қант пен крахмалды салып, 1 ас қ. шырын қосып, араластыоыңыз. Осы қоспаны кәстрөлдегі шиеге салып, араластырып, 5 минуттай қоюланғанша дайындаңыз. Одан соң оттан алып, сытыңыз.
3
Тоңазытқыштан қамырды шығарамыз. Ал енді кішкентай құпия – ылғал салмасы бар тарт пісіргенде жұмыртқаның аөуызын қолданамыз, бұл жақсы пісуіне сеп болады. ақуызды қамырға жағып шығамыз. Суы,ан шие салмасын құйып, қалыпқа жаямыз.
4
Кесілген қамырды да алып, шиыршықтап салманың үстіне қоямыз. Бірақ қатты батырмаймыз, жай ғана үстіне қоямыз. Екі қамыр жабысу үшін аздап сулаймыз. Тарттың үстіне толық жапқанға дейін қамырды шиыршықтап сала береміз. Тарттың бетіне қант себеміз. 180̊С дейін қызған тұмшапеште беті қызарғанша 45 минут пісіреміз
Приятного вам аппетита!